For foreninger

Foreninger, aktivitetsgrupper eller sociale fællesskaber, har mulighed for at blive medlem af Frivilligcenter Helsinge. Et foreningsmedlemsskab: Bliv foreningmedlem koster kun kr. 100,- om året, og giver adgang til en lang rækker tilbud, som i gratis kan benytte jer af: 

 • Stemmeret på Generalforsamlingen
 • Mulighed for at bruge Frivilligcentrets lokaler til arrangementer og møder, skab til opbevaring og mulighed for postadresse til foreningen. 
 • Hjælp til at få frivillige og brugere til foreningen, og til synliggørelse af jeres arbejde via vores Nyhedsbrev, hjemmeside og facebook
 • Hjælp til ansøgninger til puljer og fond
 • Rådgivning og konsulentbistand ved udvikling og start af forening, aktiviteter eller projekter
 • Netværk & samarbejde med andre foreninger
 • Mulighed for uddannelse- & kompetenceudvikling via Frivilligcentrets kurser. 
   

Hjælp til start af forening, udvikling af en aktivitet eller et projekt:

Skal I starte en ny forening, eller har du fået en ide til en aktivitet eller projekt?

I Frivilligcenter Helsinge kan du få sparring og hjælp til at udvikle din eller din forenings ide, projekt eller aktivitet, så I kommer godt fra start. Vi yder hjælp til:  

 • Idéudvikling
 • Finde samarbejdspartnere
 • Projektplanlægning, tidsplan og gennemførelse
 • Projektets organisation og ledelse
 • Dokumentation, løbende opfølgning og evaluering
 • Hvordan projektet skal afsluttes og forankres
 • Budget og finansieringsplan  

Lokaler til Foreningsaktiviteter:

Frivilligcenter Helsinge er foreningernes hus, og som medlemsforening for I gratis adgang til Frivilligcentres lokaler i tidsrummet 7-22 alle ugens dage. Book lokaler

Der er lokaler i forskellige størrelser som I kan bookes til foreningens aktiviteter som f.eks. møder, brugerrettede aktiviteter som rådgivning eller lektiehjælp, arrangementer som foredrag, kurser, generalforsamlinger og lignende.

Ud over 2 møderum til ml. 4 og 8 personer, rummer Frivilligcentret et stort lokale som egner sig foredrag og arrangementer med op til 50 personer og et køkken, hvor man sidde op til 10 personer.  

Når I bliver en del af Frivilligcentret får I endvidere adgange til følgende faciliteter:

 • Kopi og printer til billige penge
 • Skab til opbevaring
 • Mulighed for postadresse til foreningen
 • Mulighed for kontorplads
 • Mulighed for lån af trailer (mod depositum)

 

Kompetenceudvikling og netværk:

Frivilligcentret udbyder løbende kurser og temadag med relevant emner som kan styrke foreninger og frivilliges kompetencer og arbejde.Læs mere om kursus og temadage

Som medlemsforening har I gratis adgang til kurserne og temadagene som bliver udbudt via Frivilligcentrets nyhedsbrev, hjemmeside, facebook og via opslag i huset. Har I særlige ønsker til emner eller temaer kan vi også hjælpe.

Frivilligcenter Helsinge arbejde for at etablere netværk imellem foreninger og aktiviteter. Netværkene etableres for at styrke koordineringen, erfaringsudvekslingen og samarbejdet imellem foreninger der virker i det samme lokalområde eller som har samme målgruppe eller arbejdsområde.

Netværkene kan både være baseret på metode, f.eks. besøgstjenester eller mentorordninger, eller målgrupper, f.eks. enlige seniorer eller psykisk sårbare børn.

Kontakt os for at høre om aktuelle netværk som kunne være relevante for din forening.


Formidling af frivillige og synliggørelse af jeres arbejde:

Som medlem af Frivilligcenter Helsinge kan I få adgang til at synliggøre jeres arbejde via Frivilligcentret Nyhedsbrev, hjemmeside og facebook. Send os en beskrivelse af jeres forening eller jeres arbejde eller ring til os og fortæl os om det, så formidler vi det og bringer jeres budskab ud.  

I kan blive en del af Den Sociale Vejviser, som er en oversigt over mere end 130 foreninger og fællesskaber i Gribskov. Den Sociale Vejviser vejviser. Ved at være en del af Den Sociale Vejviser sikre I at interesserede frivillige kan finde frem til jer, og at brugere som gerne vil være med eller som har brug for jeres hjælp/ydelse kan finde jer.  

Har I brug for flere frivillige i jeres forening, lægger vi gerne jeres opslag op på vores hjemmeside under Bliv Frivillig BLIV FRIVILLIG og vi henviser interesserede frivillige videre til jer. Har I brug for hjælp til at skrive de helt rigtige frivilligopslag, så ring til os og få sparring og gode råd.

Tjen penge til din forening:

Genbrugsteltet - DE GODE TING - SKÆRØD OG HØJELT
Har din forening brug for ekstra penge til aktiviteter, så kom ud i genbrugsateltene og tjen til formålet, til glæde for genbrugstanken og foreningen. 
Genbrugsteltene modtager gerne brugte ting, som er i rimelig stand og rene til videre salg til glæde for foreningen der er i teltet. 
Se mere på www.degodeting.dk  eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Orange ensfarvet billede med teksten for foreninger
Hvis I har brug for assistance, så tag fat i os.

Frivilligcenter Helsinge 
Vestergade 4
3200 Helsinge
tlf. 4879 0891