Kontakt os F LOGO                      Kontor og telefoner har åbent : Man-Ons 10.00-14.00, Tors 12.00-16.00 og Fre 09.00-12.00 - tlf.4879 0891 / 2132 2348

Selvhjælp

 

Hvad er en selvhjælpsgruppe?

Måske kender du bedre navnet "udviklingsgruppe", "samtalegruppe" "støttegruppe" eller lignende. Kært barn har mange navne. En selvhjælpsgruppe består af mennesker i nogenlunde samme livssituation, som mødes for at dele erfaring og for at finde og arbejde med deres ressourcer. Alt sammen for at opnå et mere frugtbart liv.

Nøgleord for selvhjælpen:

- Alle har ressourcerne til at blive rigtig, rigtig glade. 

- Selvhjælp er få øje på sig selv, at finde den nøgle, der åbner til dine skjulte ressurser.

- for at finde sig selv er det fuldt legalt at tale som sine problemer, sådan som de ER. Først når det skjulte kommer frem i lyset, kan vi finde vejen mod det gode liv, vi ønsker at leve. 

- ved at lytte til andre bliver vi inspireret og får ny indsigt. Ved at bidrage med egen erfaring finder vi styrke og mening. Som deltager i en gruppe er det derfor vigtigt at have lyst til både at tale om sin egen situation og lytte til andres.

Ring, hvis du er interesseret i at deltage i en gruppe. Måske er der flere pladser, og ellers kan vi oprette en ny gruppe, når der er nok interesserede.

 

Kursus for igangsætter af selvhjælpsgrupper

Der afholdes gratis kurser for dem, der har lyst til at være igangsætter/tovholder på nye selvhjælpsgrupper.

Kontakt os på tlf. 4879 0891, hvis du vil vide mere.

Eksempler på tidligere grupper og mulige fremtidige grupper:

Kom og mød nye mennesker, Kærestegruppe, Kom lysere igennem en mørk tid, Pårørende til hhv. demente, depressionsramte, borderline, døgnanbragte børn og unge. Overvægt - slank indefra, Mindfulness, Mandegruppe, Afasi, Enlige mødre, Migræne/hovedpine, Forældre til ADHD-børn, Skilsmisse, Find dine ressourcer, Ordblinde, Efterladte til selvmord, Unge kvinder og identitet, Styrk dit selvværd.

For alle grupper gælder:

- Deltagelse er anonym og gratis. Vi overholder tavshedspligt og værdier som respekt, ligeværdighed og tillid, og vi laver ingen registrering.

- gruppen består af ca. 3-10 deltagere i omtrent samme livssituation

- gruppen har i starten en eller to igangsættere, som samler gruppen og står for det praktiske og for fælles retningslinjer i gruppen.

- alle skal være klar til at give og tage imod - dele ud og lytte til hinanden

- inden deltagelse får du en samtale med en igangsætter, så du kan se om gruppen er noget for dig.

Kontakt Frivilligcentret på 4879 0891 og hør mere om dine muligheder for at komme med i en eksisterende udviklings-/selvhjælpsgruppe, eller hvis du har forslag til en ny gruppe.  Se også vores forskellige rådgivninger.